Καθαρίστε φυσικά τα μαγειρικά σκεύη σας

Απομακρύνετε το λίπος από τα τηγάνια
Για να απομακρύνετε το συσσωρευμένο λίπος από τα τηγάνια, κόψτε στη μέση μια πατάτα μεσαίου μεγέθους και ξεφλουδίστε τη.
Καλύψτε το κάτω μέρος της πατάτας με μαγειρική.. σόδα και χρησιμοποιήστε τη σαν σφουγγάρι για να τρίψετε τον πάτο του τηγανιού. Θα δείτε άμεσα αποτελέσματα.

Για καλύτερα αποτελέσματα είναι σημαντικό να κόψετε το βρώμικο μέρος της πατάτας και να προσθέσετε περισσότερη μαγειρική σόδα αν χρειαστεί.

Καθαρίστε το εσωτερικό από τις κατσαρόλες
Για να απομακρύνετε τα κατάλοιπα και το λίπος από το εσωτερικό από τις κατσαρόλες, πάρτε ένα στεγνό σακουλάκι τσαγιού και τρίψτε το πάνω στο συσσωρευμένο λίπος. Μέσα σε δευτερόλεπτα θα προσέξετε ότι το λίπος διαλύεται. Μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε δύο ή τρία σακουλάκια τσαγιού, επομένως προσπαθήστε να αγοράσετε μια φτηνότερη μάρκα τσαγιού για το συγκεκριμένο σκοπό.
Απομακρύνετε το λίπος από το εξωτερικό των τηγανιών
Για να απομακρύνετε το λίπος από το εξωτερικό των τηγανιών, επιλέξτε ένα τηγάνι που είναι μεγαλύτερο από εκείνο που θέλετε να καθαρίσετε και προσθέστε 4 με 5 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και λίγο νερό. Βάλτε το μικρότερο τηγάνι μέσα στο μεγαλύτερο και σιγοβράστε το για τριάντα λεπτά. Μετά θα μπορείτε εύκολα και χωρίς κόπο να απομακρύνετε το κολλημένο λίπος. Η μέθοδος αυτή μπορεί να χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο, όμως είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να απομακρύνετε το κολλημένο λίπος από τα τηγάνια. 

Αυτοσχέδιο οικολογικό υγρό πιάτων
Αυτό το οικολογικό υγρό πιάτων είναι ιδανικό, αφήνοντας μετά το πλύσιμο τα πιάτα σαν καινούργια. Το προϊόν αυτό συνδυάζει τις στυπτικές ιδιότητες του αλατιού με τις απολυμαντικές ιδιότητες του ξυδιού και του λεμονιού. Σκοτώνει τα βακτήρια, αφαιρεί το λίπος και απομακρύνει τις οσμές, αφήνοντας τα μαγειρικά σκεύη πεντακάθαρα.

Συστατικά
3 λεμόνια
2/3 φλιτζάνι αλάτι
1/2 φλιτζάνι λευκό ξύδι
1 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας υγρό ξεβγάλματος για πλυντήρια πιάτων (προαιρετικό)

Πώς φτιάχνεται;
Πλύντε και κόψτε τα λεμόνια (με τη φλούδα) σε μικρά κομμάτια.

Προσθέστε τα κομμάτια του λεμονιού και το αλάτι στο μπλέντερ και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το ξύδι, το νερό και το υγρό ξεβγάλματος και αναμείξτε καλά σε υψηλή ταχύτητα για αρκετά λεπτά.

Βάλτε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και βράστε σε μέτρια φωτιά για δεκαπέντε λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα ξύλινο κουτάλι για να μην κολλήσει.
Αδειάστε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει. Μπορεί να σχηματιστεί κρούστα ενώ κρυώνει.

Όταν κρυώσει, βάλτε το σε ένα δοχείο με καπάκι και αποθηκεύστε το στο ψυγείο.
Χρησιμοποιείτε το όπως το συνηθισμένο υγρό πιάτων, με δοσολογία δύο κουταλιές της σούπας.

Όπως βλέπετε, το καθάρισμα με φυσικά προϊόντα είναι πανεύκολο και πραγματικά οικονομικό. Θα αποφύγετε τα προβλήματα υγείας που μπορούν να προκαλέσουν τα σκληρά χημικά προϊόντα, αλλά και θα κάνετε κάτι θετικό για το περιβάλλον. Δοκιμάστε αυτές τις εναλλακτικές για το καθάρισμα των μαγειρικών σκευών σας και μοιραστείτε την εμπειρία σας.

πηγή:www.casasideas.gr

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology