Εκδόθηκε και κυκλοφόρησε Βιβλίο με 245 Παραδοσιακα τραγούδια από όλα τα μέρη της Ελλάδος με τίτλο: "ΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΜΑ" Δείτε δείγμα..

Το Βιβλίο "ΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΜΑ" Είναι μια δουλειά του Γιώργη Χρ. Γιαννακόπουλου (Καθηγ. Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής και ερευνητού της Ελληνικής Παραδοσιακής μουσικής, Πρωτοψάλτου και Συγγραφέα.) το βιβλίο είναι 416 σελίδων και σε μέγεθεος Α4.

Περιέχει 245 τραγούδια από όλα τα μέρη της Ελλάδος...








Περιεχόμενα..

 Καταγραφή Τραγουδιών σε Βυζαντινή Μουσική μαζί με τους στίχους τους


ενώ στο τέλος σε παράρτημα του βιβλίου υπάρχουν οι καταγραφές με νότες σε πεντάγραμμο - Ευρωπαϊκή Μουσική.



 
 
 Για κάθε τραγούδι υπάρχουν σημαντικά πληροφοριακά στοιχεία (περιοχή, κατηγορία, Ρυθμός, Χορός κ.α.), όπως και πολλά ιστορικά στοιχεία σε τραγούδια..

 Μέσα στο βιβλίο συμπεριλαμβάνεται και CD με τα 245 τραγούδια  σε μορφή mp3, για καλύτερη κατανόηση και για μελέτη των τραγουδιών, με υποδειγματικές εκτελέσεις από οργανικά και φωνητικά σύνολα. (για λόγους copyright δεν μου επιτρέπεται να ανεβάσω mp3 demo μέχρι να πάρω άδεια τουλάχιστον..)
 
πρόκειται πραγματικά για μια εξαίρετη καταγραφή των παραδοσιακών μας τραγουδιών, μια συλλογή που έλειπε πιστεύω από τους φίλους της Βυζαντινής μουσικής και αν μη τι άλλο αυτή η συλλογή βοηθάει να διασωθεί η Δημοτική μας παραδοσιακή μας μουσική που είναι και το πνευματικό μας ριζοθέμελο της Πατρίδας μας όπως πολύ σωστά αναφέρει ο Άγης Θέρος  
Ενδεικτικά σας παρουσιάζω κάποια δείγματα:








ΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΜΑ
Η Πρώτη έκδοση ἐγινε τον Ιούνιο του 2018 από τον
ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΟΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΑΝΟΡΑΜΑ
Και συνοδεύεται και με cd mp3
Με όλα τα 256 τραγούδια.
Το βιβλίο διατίθεται από τον εκδοτικό Οίκο ΒΙΛΙΟΠΑΝΟΡΑΜΑ.
Αριθμός Τηλεφώνου για παραγγελίες: 2622021221
email: info@bibliopanorama.gr
Τιμή πώλησης €.23,5 πλέον 3,5 των μεταφορικών.
Σὐνολο €.27,00

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology