f

Panel

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

Κολοκυθάκια τηγανητά με κουρκούτι από μπίρα!

Υλικά συνταγής
6 κολοκυθάκια τρυφερά (χωρίς πολλούς σπόρους)
350 ml μπίρα
Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 200 γραμμ.)
Αλάτι..

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το χυλό: Αδειάζουμε την μπίρα σε μπολ και λίγο λίγο ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν όχι πολύ σφιχτό χυλό. Ο χυλός δεν πρέπει να έχει σβόλους. Τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για 30΄.
Στο μεταξύ πλένουμε τα κολοκυθάκια (φροντίζουμε να διαλέξουμε ποικιλία που δεν έχει μεγάλους σπόρους). Αν είναι μικρά, τα κόβουμε κατά μήκος. Αν είναι μεγάλα, τα κόβουμε σε φέτες. Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να σταθούν για 15΄, να ιδρώσουν. Στη συνέχεια τα ταμπονάρουμε σε πετσέτα ή σε χαρτί κουζίνας, να στεγνώσουν καλά.
Βουτάμε μία μία φέτα κολοκυθιού στο χυλό και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει.
Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και σερβίρουμε.


via boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MHNYMA

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το καντήλι του Σουλτάνου στην Αγιορείτικη εικόνα της Αγίας Άννας και η ιστορία του

Η Αγία Άννα θεωρείται η προστάτης των παιδιών και της μητρότητος. Πολλές είναι οι αφηγήσεις των μοναχών της Σκήτης για ζευγάρια που είχα...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...