Φωτογραφικό Οδοιπορικό στο Άγιον Όρος 2018 μέρος Δ' - Καρυές, Κουτλουμουσίου κελι Οσιου Χριστοδουλου, Παναγούδα και Σκήτη Αγ Παντελεήμων

Ημέρα Παρασκευη και μετά την πρωϊνή Θ. Λειτουργία θα ξεκινήσουμε η παρέα μας με τα πόδια για προσκήνυμα στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου, που Βρίσκεται λίγη ώρα και σε μικρή απόσταση από το κέντρο των Καρυών.
Στην συνέχεια και μετά την επίσκεψη-προσκήνυμα στην Ι.Μ. Κουτλουμουσίου θα κατηφορήσουμε....

(Κελιά λίγο πιο έξω από την Ι.Μ. Κουτλουμουσίου και προς το δρόμο για τον Γέροντα Γαβριήλ..)


....προς την Σκήτη του Οσίου Χριστοδούλου, το κελί του Γέροντος Γαβριήλ, μιά μικρή στάση εκεί...


Θα πάρουμε την ευχή του γέροντος και να συνεχίσουμε την πορεία μας προς την Παναγούδα και το κελί του Αγίου Παϊσίου, να δούμε και να θαυμάσουμε την απλότητα αλλά και "πάρουμε την ευλογία" και την χάρις από αυτόν τον ευλογημένο τόπο, τόπο που έζησε επι τόσα χρόνια ο Γέροντας με όλα αυτά τα Θαυμαστα γεγονότα που γνωρίζουμε και μαθαίνουμε όλοι μας είτε από βιβλία είτε από μαρτυρίες. 


Μονοπάτι προς την Παναγούδα








                           Στο τέλος αυτής της 
σκάλας-μονοπάτι, 
αριστερά στα 30, είναι η Καλύβη του Αγίου Παϊσίου

 Παναγούδα - Το Κελί Γέροντος (Αγίου) Παϊσίου




 Η Καλοκαιρινό αρχονταρίκι, για δροσιά οι επισκέπτες του Γέροντα καθόταν κάτω από την σκιά του Δέντρου

 Το Κελί Εσωτερικά (το Εκκλησάκι του Γέροντα όπου προσευχονταν..) διατηρείτε έτσι όπως ακριβώς ήταν στην εποχή που ζούσε ο Γέροντας. Στην Μαυρη μάλλινη επενδυση που είχε κάνει ο Γέροντας για να προστατευεται από τις κρύες νύχτες του χειμώνα που προσευχόταν . Δίπλα η Παναγία η ιεροσολυμίτισσα, είναι η ίδια η μορφή της Παναγίας με την εικόνα όπως είχε εμφανιστεί και στον Γέροντα! 
άλλη μια άποψη από το εκκλησάκι του Γέροντος
η Κάτω Πλευρα του Κελιού
ο Τάφος που έσκαψε με τα ίδια του τα χέρια ο Γέροντας..

 Μετά από την στάση μας αυτή, επόμενο προσκύνημα θα είναι στην Σκήτη του Αγίου Παντελεήμονος, ο Διακίος της Σκήτης π. Κ. θα μας δεχθεί με τον καλύτερο και πιο φιλόξενο τρόπο έτσι όπως μόνο οι Αγιορείτες μοναχοί ξέρουν.



 Εκεί λοιπόν θα ξεκουραστούμε λίγο από την πεζοπορία, θα θαυμάσουμε την ωραία θέα πάνω από την "Απλοταριά" και αφού πάρουμε το απαραίτητο  κέρασμα από τον Δικαίο (ένα Παγωμένο νεράκι, καφέ κ.α.)









..στην Συνέχεια θα μας συνοδευσει μέχρι το Κυριακό της Σκήτης για να προσκηνύσουμε την Εικόνα του Αγίου Παντελεήμων.


 Πραγματικά μας συγκλόνησε που είδαμε και ακούσαμε τόσο για την εικόνα του (Χαμογελαστού) Αγίου αλλά και για την Ιστορία με τον Γέροντα Παΐσιο που επι πόσες Ώρες έβλεπε πίσω από το Τζάμι τον Άγιο Ολοζώντανο να προσευχεται..
 




 


 και κάπως έτσι θα αναχωρήσουμε σιγά - σιγά για τις καρυές και το κονάκι για την Μεσημεριανή μας Τράπεζα..


     Φωτο: Διονύσης Μπόσιακας

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology