Δελτίο καιρού για Δευτέρα 9/7

Άστατο καιρό με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και σε νησιωτικά τμήματα του Βορείου Αιγαίου, μετά το μεσημέρι στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και το βράδυ στις..
Σποράδες, περιμένουμε τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα και κατά τόπους ισχυρά στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στα ορεινά, ενώ όμβροι ή καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν και στα ορεινά της Κρήτης. Μέχρι το τέλος της ημέρας οι βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά. στη Βόρεια Ελλάδα, στις Σποράδες και στο Βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 27 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 32, στην Ήπειρο από 19 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 30, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 33 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 31 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 33 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά πελάγη μέτριοι 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα ανοικτά ισχυροί 6 μποφόρ.
Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρα θα αυξηθούν και είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν παροδικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι νότιοι ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις, με βροχές ή καταιγίδες τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι νότιοι με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς.

meteo.gr

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology