Συνταγή της γιαγιάς, για έναν Πετυχημένο ξινό Τραχανά!

Οι γιαγιάδες σίγουρα αποτελούν καλή πηγή παραδοσιακών συνταγών. Και κυρίως γεύσεων που τις έχουμε μάθει από μικροί. Μία από τις αγαπημένες μου γεύσεις είναι ο τραχανάς.

Αναφέρομαι στον ξινό τραχανά, γιατί υπάρχει και ο γλυκός.
Υλικά για 2 μερίδες
μισή κούπα ξινό τραχανά
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
φέτα
μερικές φέτες ψωμί
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα λίγο λάδι με μισή κούπα τραχανά για να κάψει περίπου σε ένταση 9/12 (ρυθμίζουμε ανάλογα με την κουζίνα).
4176744535_a144900429
Ανακατεύουμε τον τραχανά μέχρι να ψιλοκοκκινήσει. Είναι σημαντικό να τον ανακατεύουμε γιατί ο τραχανάς έχει την τάση να σβωλιάζει.
4177504668_207e6f4792
Όταν ροδίσει, ρίχνουμε νερό. Για μισή κούπα τραχανά, υπολογίστε 3 κούπες νερό.
Ανακατεύουμε συνέχεια και χαμηλώνουμε την φωτιά στα 4/12.
Μετά από 3 λεπτά περίπου το μισοσκεπάζουμε. Όταν πέσει ο βρασμός, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου.
Μετά, ρίχνουμε μέσα αλάτι και την φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια και κλείνουμε το μάτι. Αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Σερβίρεται ζεστό σε βαθύ πιάτο που έχουμε ήδη κόψει μπουκιές ψωμί.

4133530190_13b85d55d6

via

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology